Recipega at July 07, 2020 at 12:31PM


View this post on Instagram

Egg is a must in #bentomusa’s box! Either it’s hard boiled, fried, or scrambled. Even though I make this #tamagoyaki almost every day with a large variety of filling, this is the first time #recipega share #stepbysteprecipes here 😉🥕. So far, carrot is the best thing to combine with tamagoyaki in my version because: 🥕 it doesn’t dye the egg (unlike spinach which sometimes turns the egg into greeny 😔) 🥕has lack of water yet bright color (and my fave orange 😍) 🥕is not too soft and still gives crunchy texture which is good for kids! … Not to mention it becomes A HIDDEN WAY to add vegetable intake without feeling to do so. … Masukin sayur ke dalam telur itu favorit Mama banget deh buat #menubento pokoknya mah.. telur adalah protein terlengkap dan terbaik, terutama buat anak-anak. Jadikan ini sebagai protein backup untuk apa pun yg kita masukkan ke dalam bekal. Jadiii kalo di bekal Musa memang selalu ada 2 macam protein. Entah chicken dengan telur, beef dengan telur, chicken dengan bakso, beef dengan chicken sausage, dsb. Cuma, daripada ngasih nugget atau sosis sering-sering yg mana enggak sehat, ya mending balik ke telur lagi dan lagi. Sisanya dimakan papanya, mamanya, atau adiknya juga ga ada yg nolak. Semua doyan 🙂 … Ohya, bikin tamagoyaki itu nggak harus pake teflon kotak ya! Bisa bulat kaya gini juga, tapi emang harus yg kecil wajannya. Kalo kebesaran, sulit mendapatkan tamagoyaki yg tebal. … Step menggulung dengan sushi roller mat itu opsional aja. Bisa di-skip dan tetap berhasil, cuma kurang rapat aja layer-layer gulungannya 😊. Selamat mencoba! … . . . . . #resepmasakanjepang #bebekalan #bentosehat #bentoanak #reseptelur #にんじんたまご焼き #人参たまご焼き #たまごやき #friedeggs #japanesefood #asianlunchbox #summerlunchbox

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

//www.instagram.com/embed.js
via IFTTT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s