Colored Rice Roll with Furikake


View this post on Instagram

はじめての #デコふり の使用 🍭I'm surprised to know this #100円 shop #ふりかけ doesn't use chemical #foodcoloring! Instead, it uses #sweetpotatopowder #paprikapowder #spinachpowder etc. Bravo, Japan 👏🏼 🇯🇵 #recipega • • Buat #bento Musa ke #jidokan (#児童館) hari ini Mama iseng bikin #nasigulung (#rolledsushi?) pakai nasi yang udah diwarnain dengan serbuk furikake. Ternyata semua warna nggak pakai pewarna buatan, tapi diambil dari bahan alami seperti bubuk ketela (ungu), paprika (oranye), dsb (sisanya lupa ntar dilihat lagi.. tadi buru-buru soalnya. pas beli mah baca cepet komposisi aman/nggak amannya aja. ekekek) • • #hagoromo #はごろもフーズ #お弁当 #弁当 #巻きご飯 #児童館弁当 #mickeybento #bentomusa

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

Advertisements

Bento Medley Oct 2016


#recipega’s bento Oct 2016 edition, a memory of surviving onemonth living at the hotel without stove. All menus can be prepared with Japanese ricecooker. #炊飯器レシピ #炊飯器料理 #お弁当 #夫のお弁当 #毎日お弁当 #bentotooffice #ricecookercooking #cookingmama Posted by @egadioniputri via Instagram

First Bento in Japan Life Part 2


You may know that we posted some updates before on this blog about our moving. Yeah, being back into Japan life brings much sensation for us, moreover now we are parents. There must be many new things to learn in Japan’s kids world, but the engineer life definitely will change as well since Aisar is no longer working for Japanese company. No overtime work is the goal 😛 Bento (lunch box) should not be necessary everyday too considering that his office is surrounded by a number of spots to grab the foods (restaurant, cafe, supermarket, minimarket, etc. – except cafetaria! yeah, no cafetaria in his office.. but, I realized later that it’s common in Tokyo.. people prefer to take few steps outside their working zone for lunch while refreshing the brains :D)

おはよう〜〜コンロまだできてないけど日本の炊飯器は先進だから、#scrambledeggs 料理もかんたんになった😂

#recipega’s First #bento for hubby to work in his new working place with store-bought #fishkatsu, #habanerohotsauce, and simple cooking of eggs using that-advanced-yet-too-expensive Japanese ricecooker we purchased yesterday (like 300% more pricey than our #ricecooker in Michigan). Nooooo 😭😭😭

Well, at least “ケーキ” (cake) mode seems useful to substitute stove while our stay at hotel. I made egg mushroom spaghetti for breakfast this morning in ricecooker too.

#lunchbox #bentotooffice #お弁当 #今日のお弁当 #炊飯器レシピ #ricecookercooking #japanlife

Posted by @egadioniputri via Instagram

Bento Review for April 2016


Collage of captured #bentoforwork (was: #bentotooffice) from #recipega for hubby – April 2016 edition. Menu can be seen below. ea5512 — Beberapa trik untuk menyiapkan #bekalkantor kilat adalah sbb: – selalu sedia stok lauk matang di freezer – potongin sayuran minimal seminggu sekali (sayuran siap pakai, udah dicuci + disiangi + diirisi + dibagi) – potongin buah lebih kalo lagi makan buah – bikin salad dan kuasai cara bikin dressing untuk salad (kalo mau bikin sendiri) atau beli jadi aja juga enak-enak >> saya ga suka karena ga bisa atur kadar keasinan / kemanisan. Dressing andalan saya: olive oil/ minyak wijen, madu, italian seasoning (parsley, oregano, dsb tinggal tabur), lemon. – stok nasi instan (precooked, 10 menit di dalam air panas udah jadi) – punya microwave 😛 Menu from far top left to far bottom right: (1) White rice, sambal, roasted peanuts, roasted chicken, cucumber, orange (2) Brown rice, ayam bakar kecap (Indonesian grilled chicken with sweet soy sauce), salad, watermelon (3) Red rice (white + red rice), chicken teriyaki, capcay, cantaloupe, fried onion (4) Fried noddle with chicken and vegetables, broccoli, fried egg, orange (5) Red rice, fried chicken, hot tomato sauce, salad, watermelon (6) Quinoa, semur daging kentang (Indonesian beef potato stew), green beans, urap sayuran (vegetables mix with shredded coconut), watermelon (7) Pad Thai with vegetables, fried egg, orange, kerupuk udang (Indonesian shrimp cracker) (8) Brown rice, fried chicken, salad, strawberry, cantaloupe (9) White rice, tofu tempeh stew + roasted peanuts, pecel (kale and shredded zucchini + peanut sauce), grapes, kerupuk bawang (Indonesian gatlic crackers) (10) White rice + sambal, ayam bakar kecap (Indonesian grilled chicken with sweet soy sauce) + basil, mix veggies and macaroni soup, grapes (11) White rice + fried onion, semur daging kentang (Indonesian beef potato stew), salad, grapes + orange (12) Red rice + roasted peanuts, chicken nugget, jangan bening / sayur bayam (Indonesian spinach soup), apple All ingredients above was homemade, except “urap sayuran”. — #bentobox #bentoboxes #lunchbox #lunchboxideas #lunchboxeswithlove #bento #お弁当 #サラリーマンのお弁当 #毎日のお弁当 #instabentoPosted by Ega Dioni Putri via Facebook