[Bento Musa] My First Onigirazu


Posted from egadioniputri‘s Instagram

Simple bento with autumn colors (only one container!) for the boy who’s not in a good mood about school these days 😂 #recipega … Menu 👩‍🍳 🍙 Onigirazu (sandwich-like onigiri) with tuna and mayonnaise filling 🎃 Kabocha (Japanese pumpkin), chicken sausage, and edamame in spaghetti skewer 🥚 Fried egg 🥕 Steamed carrot 🍑 Kaki (Japanese persimmon) and jelly in the tiny container … 📝 Today’s RANT .. Drama sakit-sakitan anak TK ini belum berakhir, tapi karena “konstipasi” dan “batuk sisa-sisa asma” bukan sakit yg berbahaya DAN udah dikonfirmasi dari tes di RS bahwa virus ditubuhnya negatif, plus kambuhnya penyakit super random (terutama lagi suspected saat ia sedang stres), nggak mungkin dong bolos terus-terusan, jadi pagi ini pun doi gambare berangkat ke sekolah diantar Papa karena Mama harus check-up adek di RS 🙃 Semoga nggak harus jemput lebih cepet kaya kemarin 😅.

Advertisements

[Bento Musa + Mama] Fried Noodle and HB Eggs


Posted from egadioniputri‘s Instagram

Happy lunch for JST zone! Today #bentomusa is paired with a lunch box for Mama. Papa has to take annual medical check-up and interview in the morning, so Mama dropped off Musa to school and stayed some places with free wifi and power to finish work on the laptop 😜 .

Continue reading

[Bento Musa] Sate Kambing


Posted from egadioniputri‘s Instagram

Jumuah Mubarak, welcome again another “lamb day” in #recipega kitchen!!! Today we have Indonesian SATE KAMBING (grilled lamb meat cuts in skewers 🍢). Karena di sekolah Musa bento-nya nggak boleh pakai tusukan lucu-lucu atau garpu kecil demi keamanan, boro-boro mau dibawain tusuk satenya.. jadilah dilepasin dagingnya dari tusuk dan ditata di cup silikon dikasih cashew. Yum! Musa udah habis satu tusuk sendiri sebelum berangkat sekolah dan dagingnya empuk banget 😋

Continue reading

Soft Eggless Bread Recipe


I made experiment on a bread dough recipe without eggs recently. This one used the skim milk and I don’t know which ingredient contributed to the soft texture, but it’s really “fuwa-fuwa” and beatable to the dough with soft flour or Japanese rice flour mix.

FIRST EXPERIMENT

View this post on Instagram

卵なしふわふわパン ( ◠‿◠ ) ❤️ Despite laziness while carrying the No. 2 (lebih males dan lemes dr zaman Musa dulu wkwk) and “mudik” aftereffect, #recipega goes #bread-ing again 🥖plus baking roll cake since Musa wanted more “birthday cake” as he came home from Ayumi’s bday party @armeliamelkias —> ntar kalo berhasil dekor yg bagusan di-share deh resepnya abis post ini 😂 … 👩‍🍳 Recipe and bread shapes developed by me from combining some recipes out there 👇🏻 … Both #bananacheese and #driedfruitsandnuts bread are #eggless! … RECIPE FOR EGGLESS SOFT BREAD ✏️ 250 g bread flour (a.k.a. 強力粉 atau tepung protein tinggi) —> masih suka ada yg nanya soal ini ✏️ 2 Tbs skim milk powder (a.k.a. susu bubuk, kalo di Jepang cek ingredients dulu biar aman) —> saring kalo mengeras ✏️ 2 Tbs sugar ✏️ 1 1/3 tsp dry yeast ✏️ 170 ml warm water (about 40 degCel) ✏️ 1/2 tsp salt ✏️ 20 g unsalted butter (kalo pakai mentega macem Blueb*nd, kurangi takaran air sedikit dan skip garam) ✏️ Banana, cheddar cheese, almonds, raisin (ini pake dried cranberries jg), white chocolate (optional) —— 📝 Kneading method is widely available on the internet, please googling.. kalo saya meskipun adonannya 1/4 kg tetep nyaman handmade krn entah knp pakai mixer ujung-ujungnya masih perlu finalisasi pakai tangan jg 🙄 —— By covering with the plastic wrap, raise the dough for a half hour in warm place. Prepare filling and topping: – cut banana into 2 – shred the cheese – chop almonds —— Finger test, divide dough into 2: 🍌Banana bread Roll the dough into wide disc and cut into 4 or 6 triangles like pizza. Arrange banana and shredded cheese, close the opening (the shape is up to you, croissant shape is fine too). .. 🇮🇩 Buat bikin sekat, potong dr tengah adonan segitiga ke bag. yg lebar jgn smp putus buat naruh pisang + kejunya, terus gulung tutup. .. 🥜 Dried fruits and nuts bread Flatten the dough into rectangle, spread raisin etc. Roll length and width wise. Cut into 6 discs. Sprinkle almonds on top. —— Preheat oven 200 degCel. Put the dough near oven to make it rise more (if you have time, do 2nd fermentation). Bake for 10-12 minutes.

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

SECOND EXPERIMENT

First attempt for “エピベーコン”

RECIPE FOR EGGLESS SOFT BREAD

Continue reading