Arus Balik versi Midwest


#ea5512 Laporan puncak arus balik dari jalur pantura Amrik: Padat merayap, Pemirsa!!! Seriusan lho.. orang-orang di Amrik minggu ini emang pada banyak yang ambil cuti seminggu dan mudik karena hari ada libur Independence Day dan summer vacation-nya anak-anak sekolahan. Beberapa muslim yang kami tahu juga memanfaatkan moment ini untuk liburan hari raya. Sementara itu, kami yang berhalangan lebaran di kampung tahun ini, memilih untuk merayakan lebaran di tanah kelahiran Musa, mudiknya ke Ann Arbor aja.. cuma 40 menit dari rumah, disusul kemudian di hari kedua lebaran liburan ke metropolitan terdekat, Chicago, yang hanya 4 jam by car. Loooove the city! Kotanya nggak serame New York atau Jakarta, tapi udah lengkap apa aja ada, daaan masih lumayan bersih. *padahal sebenernya lagi ada perlu sama visa* Ini cerita mudikku.. Mana ceritamu? 😀
Posted by Ega Dioni Putri via Facebook

Advertisements

Meeting with Imam Shamsi Ali


#ea5512 Precious meeting with two germs of Indonesia: Imam Shamsi Ali and Fauziah Fauzan. Yet, taking a picture together with #imamshamsiali (far top) such beyonds our dream before coming to USA. We adore him, since we read his memoar book by Julie Nava, as an Islamic chief figure who respects others no matter what their religions are. His kindness has attrated many people to come to the Islamic center or masjid he’s in charge of, including those who came there with intention on finding errors in Islam or expressing hatred to Islam, but then ended up converting to muslim 😀 Meanwhile, Mrs. Fauziah Fauzan is leader of an honorable boarding school in Padang Panjang, West Sumatra, Indonesia, called “Diniyyah Puteri”. She was invited by Indonesia counsellor at Chicago for weeks of staying in USA to promote Islamic education. Well, I didn’t attend her speech at MSU, but in the session of our meeting she gave brief message to us which really left deep feeling in my heart. She said to ta ke care of my baby really well up to two years old and help his brain neurons to get connected perfectly (I’m still on search about it and will write it later once I found the scientific facts) by keeping screen away!!! Oh, it’s in line with the advice I heard from Ellie Risman, a parenting expert of Indonesia, and also a suggestion from “Brain Rules for Baby” book that the amount of TV a child should watch before the age of 2 is zero! Thank you so much for imam and staffs from Islamic Center of East Lansing too to have us there in their place and kindly sponsored the dishes. Totally worth it an hour trip from Farmington to the Michigan capital city! #imamshamsiali #fauziahfauzan #kjrichicago #eastlansing #lansing #islamiccentereastlansing #indonesianmuslim #indonesianevent #muslimlife #muslimhood #musliminmichigan #musliminUSA #
Posted by Ega Dioni Putri via Facebook

Mama Birthday Trip


#ea5512 It’s not about where you go, but who you travel with.. and because getting escape from housekeeping is enough for cheering a stay-at-home mom with stressful moments everyday.. when I got all of my joys: traveling, shopping, culinary tours, visiting friends.. why should I expect more? 😛 I’m thankful to have two men in this pic as my #loves and being trusted to take care of them till today is such perfect gift! Alhamdulillah.. #turning27today #birthday #27birthday #birthdaytrip #idontcelebratevalentine #Ohio #Columbus — Nyenengin emak-emak rempong yang sehari-harinya ngurus rumah dan ngasuh bocah itu gampang. Ajak aja dia jalan-jalan keluar rumah berkeliling-keliling kota melihat-lihat keramaian yang ada (lagu, kaleee..), terus biarkan dia belanja sepuasnya (percayalah ujung-ujungnya semua yg dia beli berguna buat kalian juga wahai para bapak), lalu setelah capek ngabisin duit..eh, belanja.. 😀 bawa deh makan ke restoran, tempat di mana ia bisa melupakan sejenak tentang k ompornya.. lebih endeusss lagi sebenernya kalo ada servis pijet tanpa diminta. Wuaaah..nyam, nyam, nyam! Semoga setahun ke depan bayangan itu bisa jadi kenyataan :)) Makasih ya Papanya #musaromas buat kejutan yg selalu manis dan ‘keseimbangan’ yg diberikan selama ini (tsah..). Tumben ngasih bunga (pertama kali dalam sejarah #ea5512). Ya Allah Ya Ar-Rasyid, mohon bimbinglah kami selalu dalam meniti jalan-Mu.. mengemban amanah-Mu.. bersabar atas segala cobaan-Mu.. pandai bersyukur atas segala nikmat-Mu.. dan izinkan sisa usia kami menjadi berkah bagi alam semesta. Aamiin.
Posted by Ega Dioni Putri via Facebook