Our Car Sold!


Please be nice to your new master. Sayonara!

Posted by Aisar Labibi Romas via Facebook on September 25, 2016 at 01:36 PM

 

#ea5512 Otsukaresama! Saying goodbye to car yesterday (9/24). Bought second on craiglist and sold it out at the same site with a lil bit higher price. LOL. We’ll definitely miss the family-moments in our rides.

Sisi positif dari melewati ribuan mil perjalanan dengan mobil yang luasnya terbatas itu diantaranya adalah merekatkan keluarga. Yang biasanya sibuk sendiri-sendiri di rumah, di mobil jadi saling ngobrol, ninggalin main gadget sementara (baca: terutama pak sopirnya.. haha), dan konsentrasi nggak terganggu dengan aktivitas orang lainnya seperti kalo naik transportasi umum. Meski cuma short trip buat belanja, misalnya, bisa jadi momen bersama yang ditunggu-tunggu.

#lastmomentsinusa #michiganlife

Posted by Ega Dioni Putri via Facebook on September 25, 2016 at 12:22 AM

Advertisements

Arus Balik versi Midwest


#ea5512 Laporan puncak arus balik dari jalur pantura Amrik: Padat merayap, Pemirsa!!! Seriusan lho.. orang-orang di Amrik minggu ini emang pada banyak yang ambil cuti seminggu dan mudik karena hari ada libur Independence Day dan summer vacation-nya anak-anak sekolahan. Beberapa muslim yang kami tahu juga memanfaatkan moment ini untuk liburan hari raya. Sementara itu, kami yang berhalangan lebaran di kampung tahun ini, memilih untuk merayakan lebaran di tanah kelahiran Musa, mudiknya ke Ann Arbor aja.. cuma 40 menit dari rumah, disusul kemudian di hari kedua lebaran liburan ke metropolitan terdekat, Chicago, yang hanya 4 jam by car. Loooove the city! Kotanya nggak serame New York atau Jakarta, tapi udah lengkap apa aja ada, daaan masih lumayan bersih. *padahal sebenernya lagi ada perlu sama visa* Ini cerita mudikku.. Mana ceritamu? 😀
Posted by Ega Dioni Putri via Facebook

Car Seat Safety Check


#ea5512 set up #carseat for our upcoming baby (3/19/2015). In USA, car seat is a must-have-gear for child from newborn (yes, even when she / he goes home after delivery) until 12 years old. Based on the law, it has to be rear-facing for babies up to one year, but widely recommended up to two years old. To make sure that our car seat is installed correctly on our car and whether it’s still good* enough or not to use, we came to Mott’s Buckle Up Car Seat Safety Center (part of University of Michigan health institutions) in Jackson Road, Ann Arbor by bringing our car and car seat if we already have one. Since our family is a Medicaid (health insurance from federal government) and WIC (food stamp from state government) receiver, we are eligible to be lent a free car seat by the institution till unlimited time. Steps to get this benefit is very easy: just bring your card insurance and complete the paper works, then they will help you practice to install the car seat correctly and safel y on your car and let you go home with it. The car seat they lend is a convertible type which can be used up to child weighs 45 pounds. Alhamdulillah, some hundreds dollar (to buy new car seat) is saved! Thanks #MottBuckleUpProgram! Learn more: http://ift.tt/1InDm9H * Car seat has expiration time about six years from its manufacture year
Posted by Ega Dioni Putri via Facebook