Sweet Potato Bread


Sweet Potato Bread by Recipega

[SWEET POTATO MENU 4 of 9]
“Sweet Potato Bread” with almond crushed and black sesame (9/14). Dengan ini sudah (atau baru?) terpakai 1/4 hasil panen di #MotherFarm kemarin 😅

👩🏻‍🍳 Recipe from @cookpad_official 👉🏼 さつまいもたっぷりロールパン
🥐 Shape modified by #recipega based on intruction on pan-recipe.net

#さつまいもパン #さつまいも #さつまいも狩り #homemadebread#sweetpotatobread

Posted by egadioniputri via Instagram

Advertisements

Sweet Potato Nikujaga


Sweet Potato Nikujaga (さつまいもで肉じゃが)

Sweet potato can go YUM! as your side dish too. It gives a little sweet taste among the savory dishes. Adopted from Japanese cuisine 肉じゃが (nikujaga) which means meat (肉 = niku) and potato (じゃがいも = jagaimo).

This is my second recipe from “Sweet Potato Menu” series on Instagram.

As the original recipe, I used to cook nikujaga with beef and potato, but this time I didn’t have any beef stock in my freezer, but still store some halal sliced lamb by Anzco. For us, lamb always works in all situation and of course can substitute the beef whenever we want 😛

You can find nikujaga recipe in many sources, one of them from Kikkoman Japan (Japanese)

Below is recipe by Recipega (halal version of the common nikujaga recipes) Continue reading

Sweet Potato Mont Blanc


Sweet Potato Mont Blanc (さつまいもモンブラン) by Recipega

Sweet Potato Mont Blanc

Posted from Ega’s Instagram

[SWEET POTATO MENU 3/9]

“Sweet Potato Mont Blanc” with white chocolate #almondcream as the base (9/12). Satu lagi hasil olahan si telo kemarin, #firstattempt bikin kue #montblanc (#モンブラン) yang ngetop di Jepang, terutama saat musim gugur. Oh, we’re really overdose of sweet potato yesterday 😂🍠 And I wish I had a mont blanc piping tip! It’s very hard to make the swirls with one-hole tip.
👩🏻‍🍳 Almond cream recipe by #recipega (see below)
👨‍🍳 Mont blanc paste recipe by @cookingwithdog (see below)


#マザー牧場 の #さつまいも狩り から 3番目の料理は完了した。



#さつまいも #さつまケーキ #さつまいもモンブラン#さつまいも料理 #ハラール#sweetpotato #sweetpotatocake#sweetpotatomontblanc #japaneserecipe#autumnrecipes #cookingmama

Continue reading

Trip to Indonesia 2017


Aisar says since we’re in Japan now, which is much closer than USA to Indonesia, at least we should aim to have annual trip to home country twice. Haha, nice idea. We can spoil our tummy more often 😛

Tidak lama setelah kembali dari mudik saat pergantian tahun 2016 ke 2017 kemarin, sepulang dari first trip to Europe, sekitar mid-Februari, kami sudah booking tiket untuk mudik berikutnya di musim panas 😀 Dengan estimasi akan menggunakan seluruh masa liburan Obon, semacam liburan musim panasnya Jepang untuk yang sudah bekerja (alias bukan anak sekolahan), yang diperkirakan sekitar seminggu ditambah cuti sebelum atau setelah masa itu, waktu cari tiket pesawat pun kami belum saklek menentukan tanggal. Prinsip “cari yang paling murah” jadi yang terdepan karena Musa udah harus bayar tiket 😦 Bye-bye maskapai Jepang yang oke punya buat urusan perbayian.

Ketemulah sebuah rute via Vietnam yang nongol dengan harga cuma $300 untuk PP! Murah parah, kan? Berarti sekali jalannya nggak sampai dua juta rupiah. Bisa aja kalo rajin mantengin travel fair-nya Garuda dapat harga segitu kaya teman saya, mbak Lia, yang dapat 1,9 juta one way. Meskipun nggak pernah ada keinginan ke Vietnam, tapi dengan pilihan yang ada di mana kami harus transit di sana semalam, tertarik juga akhirnya kami ambil tawaran itu. Singkat cerita, kami harus merogoh kantong lagi untuk check-in hotel dekat bandara baik ketika berangkat maupun kembalinya. Ternyata setelah dijalanin… MAU LAGI ah transit di sana. Makanannya enak-enak dan murah :)) Jangan salah, kami sih liburan emang yang nomor satu kulineran, baru yang lain semisal pergi ke tempat wisata kalo masih ada kesempatan dan modal aja. Hihihi. Continue reading

Sweet Potato Sticks


Sweet Potato Kimpira

Sweet potato sticks a la Japanese, called “kimpira” even though basically kimpira is made from carrot and buddock

Posted from Ega’s Instagram

[SWEET POTATO MENU 1/9]
“Sweet Potato Kimpira”, thinly sliced #sweetpotato coated with sugar + shoyu + black sesame, fried and steamed in frypan (9/12). Eksekusi pertama dari panen telo di #MotherFarm hari Ahad lalu. Can’t stop eating this 😋
👨‍🍳 Recipe by Kikkoman Japan 👉🏼さつまいものバターきんぴら

#マザー牧場 の #さつまいも狩り から初めて作った さつまいもきんぴらは完了した。

#recipega #さつまいも #きんぴら #さつまいもきんぴら #秋の料理 #ハラール#japanesefood #autumnrecipes#sweetpotatosticks #sweetpotatofries#blacksesame #cookingmama