When Romas Brothers Made Prayer Together


View this post on Instagram

Day-28 #Ramadhan2020 : Video of this day which drawed crowd’ attentions —> Romasu Brothers were making salat together ♥️. Ramadan this year #musaromas had a full-month holiday, managed to practice fasting everyday, and got MUCH motivated to either pray or recite Qur’an. The school has been off for almost two months, no bento, no trip, no athletic.. as he used to do in the kinder. What a blessing in disguise of #covıd19pandemic! … Pasti bakal kangen banget nih Ramadhan model begini. Nggak bisa ke mana-mana tapi juga semua anggota keluarga di rumah 24 jam, bisa shalat bareng 5 waktu plus tarawih, ngaji sahut-sahutan, dan sahur yang nggak terlewat meskipun tidur larut banget karena mikir paginya toh masih bisa bayar hutang tidur, nggak harus nyiapin anak / suami sekolah / kerja 😆. . . . . #romasubrothers #ramadandontleaveus #30hariberceritaselamaramadhan #hikmahramadhan #rinduramadhan

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

First Ramadan with Two Kids


This year we had baby Noah in our Ramadan. And alhamdulillah, although I fully breastfed him, I could make to do fasting all through the month!

View this post on Instagram

Twentieth day of #Ramadan! MashaAllah.. thank you for bearing with me to pass these fasting days even though your milk may not too much flowing and delicious as usual, #noahromas! 😂 Pernah merasakan ① dapat puasa hanya 5 hari saat bayi berusia 1,5-2 bulan ② nggak puasa kecuali sehari saat hamil muda ③ puasa sambil menyusui bayi 3-4 bulan, alhamdulillah justru yang ketiga ini yang paling mudah.. karena sesungguhnya lebih berat bayar hutang puasa di hari lain sendirian dibandingkan saat puasa rame-rame. Tahun lalu aja belum kebayar karena fase hamil-menyusui ini. Hehe. 🤪 Banyak pandangan terkait keringanan bumil dan busui dalam shaum Ramadhan, tapi saya selama ini memilih bayar fidyah dan puasa sekaligus seperti kebanyakan teman diaspora. . . . #ramadhanbusui #nursingwhilefasting #fastingwhilenursing #ramadanvibes

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

In my experience, holding the meals while nursing is easier than letting my tummy empty while suffering the nausea in the early pregnancy (even though when I finally ate the foods tasted not good). It was like a fighting between my desire and my need. 🙂

MASJID TOUR

This is my story I posted in the socmed about our hobby to do “masjid (mosque) tour” for iftar / taraweeh while Ramadan is coming and how it changes nothing even now with two kids. Written for FAHIMA’s contest. Continue reading

“Wan-Wan” Image for Musa’s Breakfast


ワンワンはここですよ!^_^ My new morning routine after sahoor during this #Ramadan is preparing #musaromas’ #breakfast because the Fajr prayer time is too early (2.30-ish) so I mostly skip night sleep and pay it post-sunrise, then hubby will take turn to look after Musa before going to work 😅 #recipega #musasmealsdiary • • Seperti yang saya tulis di blog tentang balada seorang ibu, bikin makanan cakep beginian harus siap patah hati karena belum tentu dimakan semua itu isinya, mau sebagus apa pun penampilannya nggak ngaruh dah, yang ngaruh cuma selera anak pada detik-detik doi menghadapi piringnya 😆 Wakakak. • • #toddlerfood #2yearsold #cookingmama #ramadankareem #幼児食 #男子弁当 #弁当 #朝ごはん #いないいないばぁ #ワンワン #キャラ弁 Posted by @egadioniputri via Instagram