First Trip to Safari Park in Japan


We finally made to go to safari park in Japan! After our first experience (for me, with my EA5512 family) to safari zoo in Ohio, US, three years ago, we actually looked forward for the chance to visit safari in Japan too when since moving to Tokyo, but the desire just soared again recently. On July, Aisar once planned a trip to Hakone with a neighbor family, and one of attraction / destination I suggested to visit is Fuji Safari Park. Unfortunately, we had to cancel the trip due to the raise of confirmed corona case.

Two months later, I tried to offer the trip again to Aisar and he said “YES”. Yey!!! There we were.. watch full documentation in the vlog below. It’s English subbed, so everyone can enjoy it!

And the following is my post about the video on Instagram:

 

View this post on Instagram

 

New video up on my channel, mixed in 3 languages with EN subtitle! Warning: cuteness overload ♥️ Liputan perjalanan minggu lalu ke taman safari di dekat gunung Fuji: Fuji Safari Park. Ini pertama kalinya mama beneran ngedit video bertema “family trip” (perjalanan bersama keluarga #ea5512) sejak resmi nge- #vlog. Banyak yang cute di video ini, baik nak-kanak duo gemes Romas brothers maupun wan-hewan di #safaripark. Buat yang liburan musim panasnya udah abis, jangan khawatir! Destinasi ini cocok untuk musim apa pun kok.. dan bisa ditempuh dengan kereta/bus buat yang nggak bisa pakai mobil. Mama masukkan infonya juga di akhir video. Ke #fujisafaripark rugi kalo nggak sekalian mampir tempat lain. Awalnya kami berencana metik buah (lagi) di sekitar sana (Shizuoka), tapi setelah nelponin beberapa kebun sekitar jam 2 siang, ternyata sudah pada tutup hari itu (biasanya karena stok buah yg bisa dipetik udah habis.. datengnya hari Minggu sih, dapet pun yg sisa-sisa kadang), jadi kami cari alternatif lain, dan akhirnya ke Gotemba FO. Lumayan, dapat Yupi asli Indonesia dan sepatu baru buat suami. Wkwk.. nah, kebetulan kalo naik bus jg harus dr Gotemba eki. So, bisa jadi alternatif kalo sehari mau main ke dua tempat kaya kami. Yang di Indonesia, sabar ya sampai bisa main ke sini 😅 #jalanjalanjepang #safarizoo #liburankejepang #triptojapan #summervacation2020 #safariparkjapan #富士サファリパーク #富士サファリ #youtubevlogger #borntotravel #vlogmamaega #ea5512trip #wisatakejepang #vloggerjepang

A post shared by Ega Dioni Putri (@egadioniputri) on

//www.instagram.com/embed.js
via IFTTT

Country Trip to Mother Farm


I would say again and again that.. we looooooooove farm so much much much! I wasn’t animals lover until I had kid and realized that they are as cute as “Old Mc Donald Had a Farm” song.. Haha. We enjoyed some visits to the farms in Michigan, made lots of memories of fruits picking and animals petting, and last trip to Hokkaido we also had one awesome experience in Earth Dream farm. Today we finally managed to go to the famous farm (they use the term “牧場” alias “cattle” instead, whatever.. ) in Kanto area: Mother Farm. Much effort to reach the location, but all was very well paid once we spent a day to explore the view and attractions inside the cattle. Three of us had a blast! Continue reading