Klappertart


Posted from egadioniputri‘s InstagramNever ate #klappertart, but I tried to make it yesterday (2/10) to use up SIX leftover egg yolks. It turned out simply creamy #custard (#カスタード) mixed with the #coconuts meat (ココナッツ身) and sliced almond + raisin sprinkles😅 #recipega . .

.

👩🏻‍🍳 Recipe by @justtryandtaste (I made 150% portion of ingredients, except sugar)

.

Insert pics show the main steps: (1) Eggs mixture (2) Milk mixture (3) Custard making by mixing 1 + 2 (4) Coconut meats addition 📝 Bagian yang agak tricky dan ada kemungkinan gagal kalo nggak biasa bikin custard di klappertart ini adalah pengadukan terakhir adonan (gambar insert no.3) agar tidak bergerindil. Seperti kata pemilik resep, harus kuat ngaduknya sampai adonan nggak punya kesempatan untuk menggumpal. . . Habis goreng ayam KFC pasti kuning telur nyisa banyak.. potong empat ekor buat pengajian, ternyata butuh enam biji putih telur. Setelah hunting resep berbahan kuning telur sebanyak itu dan menimbang ketersediaan bahan di rumah, resep #dessert khas #Manado inilah yang cocok. 🍯 Jajanan ini eneg kalo dimakan dalam jumlah banyak sekaligus dan lebih enak kalo dingin 😋 . . . . . . . #mamablogger #foodblogger #resepklapertart #cookingathome #foodinstagram #cookingtime #inmykitchen #recipeoftheday #yummymummy #eggyolk #indonesianfood #ママの時間 #ママタイム #私のおいしい写真 #doyanmasak #jajanantradisional

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s